Werkwijze

Veelgestelde Vragen

Heb je vragen? Veel vragen zijn al een keer eerder gesteld, dus kijk gerust hieronder of de antwoorden al meer duidelijkheid geven. Zo niet: wees niet verlegen en stuur gerust een berichtje!

1. We zijn heel slecht voor de camera. Help!

Gefeliciteerd, want jullie zijn niet de enige. Sterker nog, van bijna elk stel dat kennis komt maken geeft één van de twee aan dat hij/zij het heel lastig vindt om natuurlijk op de foto te gaan. En laten we eerlijk wezen: dat is natuurlijk ook niet makkelijk. Vooral tijdens een fotoshoot met jullie tweeën. Gelukkig heb ik genoeg ervaring om jullie op je gemak te stellen. Als dat al nodig is, want een interactie tussen jullie twee maakt het al makkelijker. Bij het ene stel is het gewenst om heel veel aanwijzingen te geven om spontane foto’s te krijgen. Bij het andere stel is het goed om vooral géén aanwijzingen te geven. De meeste stellen zitten daar ergens tussenin. Tijdens de fotoshoot is het ongeveer na 2 minuten wel duidelijk wat het beste werkt.

fotoshoot bruiloft amsterdam

2. Kunnen we ook twee bruidsfotografen boeken?

Ik fotografeer bruiloften in mijn eentje, maar ik werk ook geregeld samen met andere trouwfotografen: bruiloften waar ik een gerespecteerde collega meeneem of bruiloften waar ik met een ander mee ga. De keuze is helemaal aan jullie! Sommige bruiloften hebben lange gastenlijsten of er gebeurt gewoon lekker veel. In dat soort gevallen zijn twee bruidsfotografen geen overbodige luxe. Per situatie bedenken we een handige en efficiënte verdeling zodat we zowel de sfeer, de styling, details, belangrijke gebeurtenissen maar ook de kleine subtiele momentjes kunnen vastleggen. WIN WIN!

Maar belangrijk om te onthouden: twee fotografen zijn niet altijd per se nodig. Misschien is jullie aantal gasten niet zo uitgebreid of hebben jullie overzichtelijke dagindeling. In dat geval is één bruidsfotograaf ook zeker toereikend! In het kennismakingsgesprek adviseer ik jullie graag wat de beste keuze zou zijn voor jullie bruiloft en jullie kunnen ook later nog beslissen of jullie voor 1 of 2 trouwfotografen willen gaan.

fotoshoot bruiloft noord holland

3. Hoeveel foto’s ontvangen we na de bruiloft?

Dit verschilt per bruiloft! Als er veel wisselingen in locaties zijn, is het logisch dat er minder foto’s genomen. Daarnaast levert een reportage van 14 uur uiteraard meer foto’s op dan 6 uur. Ik haal de dubbele, onscherpe en oncharmante foto’s uit de selectie, maar hanteer geen maximum in het aantal foto’s dat ik lever. Ik zal dus geen momenten of portretten weglaten aangezien er zogenaamd een max zou zijn bereikt.

4. Wat voor apparatuur gebruik je?

Ik schiet met Canon en Sony camera’s en lenzen. Er zijn fotografen die heel principieel zijn in de keuze van de brandpunten, maar ik ben daar heel flexibel in. Elke situatie vraagt om een andere aanpak en soms is een 24mm lens beter dan een 35mm. Ook gebruik ik flitslicht als het nodig is. Niet tijdens een ceremonie, maar wel tijdens een borrel bij kaarslicht of een feest met alleen paars licht (om maar twee extreme voorbeelden te noemen). Maar uiteraard altijd op een sfeervolle manier.

5. Kun je ook filmen?

Nee… helaas! Mijn type camera’s worden wel gebruikt voor professionele filmproducties, maar de vaardigheden zijn geheel anders als in de fotografie. Ik heb wel een aantal hele goede videografen in ons netwerk die ik jullie graag aanbeveel.

6. Een slideshow van een kleine selectie tijdens het diner/feest… Kan dat?

Dat kan zeker! Houd er wel rekening mee dat het een half uur tot 1 uur voordat ik een selectie heb gemaakt en geupload. Ik zet de kleine selectie op een USB stick en overhandig deze dan aan de verantwoordelijke beamer-persoon.

7. Eet je iets mee?

Na een lange dag fotograferen is het zeker fijn om wat te kunnen eten. Een ereplaats in de tafelschikking is natuurlijk niet nodig. Sterker nog; ik zit het liefst aan de rand van de ruimte of in een kamer daarnaast zodat ik bij eventuele speeches of bijzondere momenten kan inspringen. Daarnaast maak je me met een zogenaamde artiestenmaaltijd al heel blij! Bij voorkeur aan het begin van het diner, aangezien ik dan bij eventuele speeches geen mond vol meer heb.
diner blijburg bruidsfotografie
Fotoshoot bruiloft

8. Hoe lang duurt zo’n fotoshoot?

Ik adviseer bruidsparen altijd om 1 tot 1,5 uur in te plannen voor de shoot (exclusief reistijd). Zo kun je op ontspannen manier een leuke variatie foto’sschieten zonder te haasten. Zelfs als er iets uitloopt in het programma is er nog genoeg tijd om mooie foto’s te schieten. Maar hier geldt wederom dat ik de duur van de fotoshoot graag met jullie overleg. Sommige bruidsparen willen helemaal geen shoot: ook dat is prima! Laat me weten wat jullie voorkeur heeft en dan maken we er iets moois van!

9. Wat gebeurt er bij ziekte?

Voor kleine dingetjes: paracetamol ;) Maar als er écht ernstigere ziektes of botbreuken zijn, moet het natuurlijk anders. In dat geval zal één van de fotografen uit ons team de fotografie overnemen. Zoals je op de pagina Over Kisses & Confetti kunt lezen: deze fotografen zijn stuk voor stuk awardwinnende, fulltime trouwfotografen met een vergelijkbare stijl. In het uiterste geval heb ik een groot netwerk met andere fotografen tot mijn beschikking waaronder de fotografen van Twentyfive Collective.

10. Hoe zit het met (niet doorbetaalde) pauzes?

Het is alleen mogelijk om reportages te boeken met aaneengesloten uren. Reistijd en momenten tijdens de bruiloft waar minder of niet gefotografeerd kan worden, worden dus wel doorberekend.

11. Komt Kisses & Confetti ook naar het buitenland (de zgn. destination wedding?

Jazekers! Hoewel ik de Nederlandse bruiloften net zo leuk en spannend vind als de bruiloften in het buitenland: ik zal een kans op een leuke bruiloft over de grens niet snel laten schieten! Logistiek gezien zitten buitenlandse bruiloften natuurlijk wel iets anders in elkaar, dus per bruiloft zal ik kijken wat dit betekent voor de reiskosten.

12. Kom je in spijkerbroek en tshirt

Alleen als dat de dresscode is! Maar als jullie gasten echter netjes gekleed gaan, dan kleed ik me ook netjes. Niet in driedelig pak, want soms moet een fotograaf in de meest rare hoeken liggen.

Staat jullie vraag er niet bij? Aarzel niet en neem contact op

We zijn nog aan het verkennenHeel grootWe boeken het liefst meteen
Onze beschikbaarheid ook via sms/whatsapp ontvangen? Vul hier een telefoonnummer in! Dit is vooral handig aangezien e-mails in toenemende mate in spamfilters blijven hangen.