Werkwijze

Veelgestelde Vragen

Heb je vragen? Veel vragen zijn al een keer eerder gesteld, dus kijk gerust hieronder of de antwoorden al meer duidelijkheid geven. Zo niet: wees niet verlegen en stuur gerust een berichtje!

We zijn heel slecht voor de camera. Help!

Gefeliciteerd, want jullie zijn niet de enige. Sterker nog, van bijna elk stel dat bij ons kennis komt maken geeft één van de twee aan dat hij/zij het heel lastig vindt om natuurlijk op de foto te gaan. En laten we eerlijk wezen: dat is natuurlijk ook niet makkelijk. Vooral tijdens een fotoshoot met jullie tweeën. We hebben genoeg ervaring om jullie op je gemak te stellen. Als dat al nodig is, want een interactie tussen jullie twee maakt het al makkelijker. Bij het ene stel is het goed om heel veel aanwijzingen te geven om spontane foto’s te krijgen. Bij het andere stel is het goed om vooral géén aanwijzingen te geven. De meeste stellen zitten daar ergens tussenin. Tijdens de fotoshoot is het na gemiddeld 2 minuten wel duidelijk wat het beste werkt.

Wat voor apparatuur gebruiken jullie?

We schieten met Canon camera’s en lenzen. Er zijn fotografen die heel principieel zijn in de keuze van de brandpunten, maar wij zijn daar heel flexibel in. Elke situatie vraagt om een andere aanpak en soms is een 24mm lens beter dan een 35mm. Ook gebruiken we flitslicht als het nodig is. Niet tijdens een ceremonie, maar wel tijdens een borrel bij kaarslicht of een feest met alleen paars licht (om maar twee extreme voorbeelden te noemen). Maar altijd op een sfeervolle manier.

Kunnen we alleen 2 trouwfotografen boeken?

Bij Kisses and Confetti werken we met één of twee fotografen: de keuze is helemaal aan jullie! Sommige bruiloften hebben lange gastenlijsten of er gebeurt gewoon lekker veel. In dat soort gevallen zijn twee bruidsfotografen geen overbodige luxe. Per situatie bedenken we een handige en efficiënte verdeling zodat we zowel de sfeer, de styling, details, belangrijke gebeurtenissen maar ook de kleine subtiele momentjes kunnen vastleggen. WIN WIN!

Aan de andere kant zijn twee fotografen niet per se nodig op íedere bruiloft. Misschien is jullie aantal gasten iets beperkter of hebben jullie een rustigere dagindeling. In dat geval is één bruidsfotograaf ook zeker toereikend! In het kennismakingsgesprek adviseren we jullie graag wat de beste keuze zou zijn voor jullie bruiloft en jullie kunnen ook later nog beslissen of jullie voor 1 of 2 trouwfotografen willen gaan.

Hoeveel foto's ontvangen we na de bruiloft?

Dit verschilt per bruiloft! Als er veel wisselingen in locaties zijn, is het logisch dat er minder foto’s genomen. Daarnaast levert een reportage van 14 uur uiteraard meer foto’s op dan 6 uur. We halen de dubbele, onscherpe en oncharmante foto’s uit de selectie, maar we hanteren geen maximum in het aantal foto’s dat we leveren. We zullen dus geen momenten of portretten weg laten aangezien er een max zou zijn bereikt.

Hoe zit het met het diner?

Na een lange dag fotograferen vinden we het zeker fijn om wat te kunnen eten. Een ereplaats in de tafelschikking is echter niet nodig. Sterker nog; we zitten het liefst aan de rand van de ruimte zodat we bij eventuele speeches of bijzondere momenten kunnen inspringen. Daarnaast maak je ons met een zogenaamde artiestenmaaltijd al heel blij! Bij voorkeur aan het begin van het diner, aangezien we dan bij eventuele speeches geen mond vol meer hebben.

Hoe lang duurt zo'n fotoshoot?

We adviseren onze bruidsparen om 1 tot 1,5 uur in te plannen voor de shoot (exclusief reistijd). Zo kun je op ontspannen manier een leuke variatie foto’sschieten zonder te haasten. Zelfs als er iets uitloopt in het programma is er nog genoeg tijd om mooie foto’s te schieten. Maar hier geldt wederom dat we de duur van de fotoshoot graag met jullie zullen overleggen. Sommige bruidsparen willen helemaal geen shoot: ook dat is prima! Laat ons weten wat jullie voorkeur heeft en we gaan er iets moois van maken!

Kunnen jullie ook filmen?

Nee… helaas! Ons type camera’s worden wel gebruikt voor professionele filmproducties, maar de vaardigheden zijn geheel anders als in de fotografie. We hebben wel een aantal hele goede videografen in ons netwerk die we jullie graag aanbevelen.

Kunnen we ook een photobooth boeken?

Jazeker! In combinatie met een trouwreportage van Kisses and Confetti bieden we een aantrekkelijke korting aan voor het boeken van de Mr. Confetti Photobooth (ook door ons aangeboden).

Wat gebeurt er bij ziekte?

Voor milde griep en andere kleine dingetjes: paracetamol ;) Maar als er écht ernstigere ziektes of botbreuken zijn, moet het natuurlijk anders. Bij één fotograaf zal Claudia inspringen voor Marco en andersom. Als we met z’n tweeën komen en één van ons is té ziek, dan zullen we voor een vervanger zorgen uit ons netwerk van andere kickass fotografen. Als we allebei niet in staat zijn om de bruiloft te fotograferen, dan doen we uiteraard ons uiterste best om jullie te helpen te zoeken naar een vervanging.

Moeten onze gasten foto's nabestellen?

Welnee! We zullen na jullie bruiloft een fancy online gallery aanmaken. Deze kunnen jullie indien gewenst zelf doorsturen. Jullie gasten kunnen dan foto’s downloaden en vervolgens zelf uitprinten. Als jullie deze functie liever uitschakelen, dan kan dat ook.

Een slideshow van een kleine selectie tijdens het diner/feest... Kan dat?

Dat kan zeker! Houd er wel rekening mee dat het een half uur tot 1 uur voordat we een selectie hebben gemaakt en geupload. We zetten de kleine selectie op een USB stick en overhandigen deze dan aan de verantwoordelijke beamer-persoon.

Hoe zit het met (niet doorbetaalde) pauzes?

Het is alleen mogelijk om Kisses and Confetti te boeken voor reportages met aaneengesloten uren.

Kom je in spijkerbroek en tshirt?

Alleen als dat de dresscode is! Maar als jullie gasten echter netjes gekleed gaan, dan kleden wij ons ook netjes. Niet in driedelig pak, want soms moet een fotograaf in de meest rare hoeken liggen.

Komt Kisses & Confetti ook naar het buitenland (de zgn. destination wedding)?

Jazekers! Hoewel we de Nederlandse bruiloften net zo leuk en spannend vinden als de bruiloften in het buitenland: we zullen een kans op een leuke bruiloft over de grens niet zo snel laten schieten! Logistiek gezien zitten buitenlandse bruiloften natuurlijk wel iets anders in elkaar, dus per bruiloft zullen we kijken wat dit betekent voor de reiskosten.

Staat jullie vraag er niet bij? Aarzel niet en neem contact met ons op

We zijn nog aan het verkennenHeel grootWe boeken het liefst meteen
Onze beschikbaarheid ook via sms/whatsapp ontvangen? Vul hier een telefoonnummer in! Dit is vooral handig aangezien emails in toenemende mate in spamfilters blijven hangen.