Als bruidsfotograaf kom je op de mooiste trouwlocaties in Nederland (en buitenland)! Want of het nu gaat om een kasteeltuin, grachtenpand, landgoed of een kunstenaarsterrein in de Amsterdamse weilanden… Zelden kom je plekjes tegen die er zo tip top uitzien. En als je even geluk hebt, is de service van je trouwlocatie ook om een puntje aan te zuigen.

Hieronder hebben we een aantal van onze favoriete trouwlocaties in Nederland (en eentje in België). We hebben hierbij gekeken naar de looks, de service, maar ook hoe geschikt het is voor de trouwfotografie. Uiteraard kun je op alle plekken mooie foto’s schieten, maar sommige locaties maken het nou eenmaal iets makkelijker ;)

Trouwlocatie #1
Westerliefde in Amsterdam

We beginnen ons lijstje niet zonder reden met de Westerliefde, want het is absoluut één van onze favoriete plekken. Het is gelegen in het centrum van Amsterdam: het Westerpark om precies te zijn. Wat ook gelijk een groene en ruime omgeving biedt voor deze karakteristieke en urban/industriële locatie.

Iets wat wel belangrijk is om te bedenken: het industriële en stoere karakter maken de Westerliefde niet makkelijk om te fotograferen. Een goede fotograaf is dus wel een must wink, wink, hint, hint ;) Dat klinkt misschien als een onbeschaamde zelf promotie. Aan de andere kant is het natuurlijk wel een locatie met weinig natuurlijk licht.

En dat brengt ons meteen bij een andere tip: Lieske van Total X maakt de mooiste styling in de Westerliefde. Met veel ervaring weet ze de gewenste sfeer neer te zetten. De foto’s hieronder hebben dan ook allemaal een vleugje Lieske. Hmmm…

En oh ja: veel bruidsparen combineren hun ceremonie, borrel en/of diner bij de Westerliefde met een rondvaart door de stad. Ideaal als je een internationale gastenlijst hebt!

Website: Westerliefde, Amsterdam

Trouwlocatie #2
Rijk van de Keizer in Amsterdam

Goed bereikbaar, veel ruimte, groen, creatief/alternatief: deze Amsterdamse trouwlocatie heeft het allemaal! Daar waar de weilanden beginnen, vind je aan de rand van Amsterdam deze fantastische locatie. In tegenstelling tot de rest van de stad is parkeren hier een eitje. Ook kun je hier alles doen wat je wil: buitenceremonie, binnenceremonie, kampvuur, harde muziek, vintage of juist een alternatieve styling, you name it!

De locatie heeft de optie om binnen te trouwen/feesten/borrelen, maar het Rijk staat vooral bekend om de mogelijkheid om zoveel mogelijk buiten te doen.

Ook voor de foto’s is deze plek perfect. De locatie heeft veel verschillende alternatieve hoekjes en plekjes. Even buiten het terrein is er ook nog een ruim en uitgestrekt weiland dat recentelijk is omgebouwd tot een recreatiegebied. Aanradertje dus!

Website: Rijk van de Keizer, Amsterdam

Trouwlocatie #3
Heerlijckyt van Elsmeren in België

Trouwen op deze locatie is eigenlijk een beetje vals spelen. De Heerlijckhyt ligt in België en heeft daarmee alle charme van de zuiderburen tot haar beschikking. Inclusief de oudste boom van België. Er is genoeg ruimte voor bruiloften binnen, buiten en alle combinaties daartussenin. Het enige is dus dat je weer terug moet rijden, maar voor enkele gasten is er gelukkig ook de mogelijkheid om te blijven slapen.

Beetje overbodig om te vermelden dat deze trouwlocatie ideaal is voor foto’s.

Trouwlocatie #4
Camping de Lievelinge in Vuren

Deze camping doet zijn naam eer aan. Absoluut een lieveling voor de bruiloft waarbij het niet erg is om in kaplaarzen rond te lopen. Dat is overigens geen grap ;) Er is een spiegeltent om in te trouwen, een meertje, een zweefmolen en talloze andere bizarre elementen die je niet op de conventionele bruiloft tegen zult komen. Ideaal dus!

Trouwlocatie #5
Paviljoen Puur in Diemen (Amsterdam)

Nog zo’n locatie die net als het Rijk van de Keizer heel veel buiten opties heeft. Je kunt hier letterlijk op het grasveld tussen de bunkers en heuveltjes trouwen. Het is ook mogelijk om uit te wijken naar de binnenlocatie, al is dat niet de reden waarom je voor deze locatie kiest. Al met al is het natuurlijk super om deze backup optie te hebben.

Ook voor foto’s is deze trouwlocatie een ideale plek. De heuveltjes en verhogingen geven nét even meer variatie in de foto’s: voor bij de fotoshoot, maar natuurlijk ook in de overzichtsfoto’s tijdens de rest van de dag.

Trouwlocatie #6
Wereldmuseum in Rotterdam

De echte Rotterdammert heeft waarschijnlijk al opgemerkt dat er vooral plekjes in de buurt van 020 in deze lijst staan. Rustig, rustig! Zoals je weet zijn Amsterdammers wat luier dan jullie, maar dat betekent niet dat we niet die extra kilometers naar de Maasstad rijden. Integendeel! Want stiekem zijn we wel een beetje verliefd op Rotterdam. Maar meer ‘verliefd’ zoals een 9 jarige die als een irritant jongetje zijn liefdesverklaringen in een propje door de klas gooit.

Maar goed, het Wereldmuseum is dus een plek waar we heel graag komen! Aan de Maas met een prachtig uitzicht, trouw je hier in een hele lichte zaal met grote ramen. Je raadt het al: voor de trouwfotograaf een feestje. Parkeren is in alle grote steden een ramp, maar hier valt het eigenlijk wel mee (voor zover wij hebben ervaren).

Trouwlocatie #7
Orangerie Elswout in Haarlem

Wie heeft vroeger ook met veel plezier naar Loenatik gekeken? Die hilarische televisieserie van de VPRO. We komen er dus net achter dat dat op Elswout is opgenomen… Geniaal!

Maar het gebouw van de TV opname is niet de plek waar er getrouwd wordt. Maar goed ook, want het gebouw van Loenatik fungeerde als psychiatrische inrichting. De Orangerie is wél perfect voor bruiloften! Leuk aan de Orangerie zijn de grote ramen en de lichte uitstraling. De twee beschikbare zalen hebben beiden makkelijk toegang tot de tuin waardoor het een ideale locatie is voor zomer bruiloften. Want mensen willen nou eenmaal roken.

Niet alleen de Orangerie creëert een fijne sfeer; ook het landgoed eromheen is een prachtig groen gebied met mooie paadjes en doorkijkjes voor foto’s.

Trouwlocatie #8
Blijburg in Amsterdam

Wie wil er niet trouwen op het strand. Ok, ok… niet iedereen. Als het dan toevallig regent, is het totaal niet wat je ervan had verwacht. Maar op Blijburg…

Als strandtent in Amsterdam geeft Blijburg een alternatieve setting met een kleurrijk decor. De sfeer is relaxt en warm. Ook als het regent, kun je met de binnenlocatie heel goed uit de voeten, maar je hoopt natuurlijk op mooi weer. Als Gerrit Hiemstra je dat gunt, dan is het heerlijk om delen van je bruiloft buiten te houden. In het zand. In de zon. Top!

Website: Trouwlocatie Blijburg Amsterdam

Trouwlocatie #9
Hotel Gaia in Diepenveen (omgeving Deventer)

Ai Caramba wat een fantastische plek! Veel van onze bruidsparen komen uit de Randstad en Hotel Gaia ligt daar niet. Dat is dus niet automatisch een match. Maar wie zegt dat je in de Randstad moet zijn? Laat die verwende stadsmensen maar extra rijden!

Hotel Gaia ligt namelijk in Diepenveen vlakbij Deventer. Je kunt rondlopen met ezels (!) en er zijn veel mooie plekjes te vinden voor foto’s. Gasten kunnen ook blijven logeren waarbij elke kamer een andere stijl heeft (Marrakech, Lapland, Sonsbeek, Egypte, etc). Klinkt cheesy, maar de sfeer is heerlijk!

Website: Trouwlocatie Hotel Gaia, Omgeving Deventer

Trouwlocatie #10
Kapitein Zeppos in hartje Amsterdam

Wij kunnen hier alleen maar blij van worden. Een oude sigarenfabriek waarbij de begane grond vroeger werd gebruikt als paardenstal. Het is een klein gebouwtje in een Amsterdams steegje. Vol met gekleurde lichtjes, zigeunerschilderijtjes en andere… dingen.

We proberen in het lijstje van onze favorieten sowieso locaties aan bod te laten komen die onderling van elkaar verschillen. Met Kapitein Zeppos is dat meteen gelukt, want iets vergelijkbaars zul je niet vinden.

Website: Trouwen bij Kapitein Zeppos

Ook nog op zoek naar een super kei gaaf leuk bruidsfotografenduo?

Of gewoon één bruidsfotograaf? Neem als een speer contact met ons op voor meer informatie!